Деца държат за първи път в ръцете си собствен таблет, включват се месец след онлайн обучението

Пет детски сърца  затуптяха от радост вчера заради новите таблети, с които се присъединяват към своите съученици за работа в електронна среда. Месец след започването му.

Пет нови и стари таблета бяха дарени благодарение на инициативата, която по спонтанен начин започна в групата „Забелязано в Благоевград“. Много хора се включиха и продължават да се включват.

Повечето устройства ще бъдат ползвани съвместно от братя и сестри, защото са дадени на многодетни семейства. Досега училищните материали се разпечатвали на хартиен носител и се разнасяли по домовете от медиатор.

Училищният директор в  с. Крупник пише писмо до началника на РУО-Благоевград. „Уважаеми, господин Златанов, с радост предавам благодарностите, които децата от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с.Крупник отправиха днес към Вас! Тези деца, никога не са държали в ръцете си собствен таблет или телефон. От утре, те ще се присъединят към своите съученици за работа в електронна среда. Благодаря за дарението, което накара пет детски сърца да затуптят от радост!“

От началото на кампанията са раздадени над 20 таблета вече. А  кампанията е „Образование за всяко дете“.

В сметката има налични 572.17 лева, а само през последните дни са дарени 5 таблета, 3 компютъра с монитор и клавиатура, 2 лаптопа, 1 смартфон, както и интернет пакети за деца от областта.

Благоевградчанка, живееща във  Франция, започва инициатива за осигуряване на условия за дигитално обучение от дистанция за учениците от бедни семейства, които не разполагат с лаптопи, таблети и домашен интернет.

Савина Топурска е студент по фотография и съвременно изкуство в парижки университет, сътрудник е на Софийския дискусионен форум. Савина предлага на Регионалния инспекторат по образованието да бъде връзка между институциите и дарителите.

За цялата Благоевградска област имаше около 3000 деца, които не се обучават в електронна среда. Вече те са значително по-малко.

Топурска отправя апел и към хората, разполагащи с непотребни, но работещи устройства, ако желаят да ги дарят за нуждите на учениците в технологично неравностойно положение.

Продължаваме кампанията и ви напомняме, че ако имате ненужен, но работещ лаптоп/таблет/смарт телефон, може да помогнте на едно дете! Дарения се приемат в РУО Благоевград, ул Тракия 2 от 9 до 17ч., пишат организаторите.

Може да помогнете и чрез парично дарение.

Сметката е:

Алтернативи Интернешънъл

BIC: IABGBGSF

IBAN: BG37 IABG 7458 5000 854701

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *