С маски и ръкавици гледат делото за отстранената кметица на Коларово

Върховен административен съд заседава в открито съдебно заседание по делото за предсрочно прекратените пълномощия на кмета на петричкото село Коларово Величка Спасова. Делата по Изборния кодекс са в кръга, допустими за разглеждане и произнасяне в извънредно положение, съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Делото във Върховен касационен съд е по жалба на Величка Спасова, чиито кметски пълномощия бяха прекратено от ОИК Петрич. Спасова оспори решението на ОИК пред Административен съд – Благоевград,съдът обаче не намери достатъчно доказателства, че Величка Спасова е подала в срок уведомлението до ОИК и ОбС Петрич за прекратяване на дейността си като търговец.

Делото във ВАС е насрочено за четвъртък, 30-ти април. В същия ден върховен съд ще гледа и административните дела за мандатите на кметовете на още две села – с. Смирненски и с. Копринка, които също са във връзка с незаличени в срок участия във фирми.

В условията на извънредно положение ВАС гледа и делата по Изборния кодекс, касаещи кметските избори в София и Варна, съобщават от Върховен административен съд чрез официалната страница в интернет. 

снимка: net plusВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *