Три причини, поради които да поверите регистрацията на ЕООД на компания

Днес живеем във времена, в които все повече хора търсят решение за собствен бизнес. Предимно младите предприемачи, съставят дадена идея, даден стартъп, ако позволите така да се изразим, и регистрират фирма.

Това, което много от тези младежи не знаят е, че процедурата по регистриране на ЕООД е много специфична и не всеки би могъл да се справи.

Нещо повече, сумата, ако се наеме фирма, която да стори това, съвсем не е висока, т.е. ако работите нещо, при което времето Ви е ценно, то по-добре наистина да насочите вниманието си към компания, която да подготви цялата документация.За Вас, читателите на Agencia.bg представяме три причини, поради които да поверите регистрацията на стартъп на външна фирма.

Причина номер 1 – времето, което ще Ви отнеме. Документите, които ще трябва да подготвите са изключително много, та ако не сте попълвали подобни документи, то ще Ви бъде изключително трудно. Ще се наложи да прочетете закони, което ще Ви отнеме време. Именно и поради тази причина слагаме времето, като причина номер 1, поради която да поверите тази дейност на опитен счетоводител, или на компания ,предлагаща подобни услуги.

Причина номер 2 – Спецификата. Трудно ще ни разберете, но ще го напишем така: Процедурата по регистрация на ЕООД има своите специфики, които, както при точка 1, само хора с опит ги знаят. Поверявайки им тази дейност, то те ще Ви предложат най-доброто и работещо решение, т.е. това се явява голям плюс, в случай че наемете хора, които да регистрират ЕООД за Вас, нещо, което може да пропуснете, ако вие сами попълвате документите си.

Причина номер 3 – мобилност. Ако Вие се наемете да регистрирате името на компанията си, то ще Ви трябва, освен време, и да пообиколите доста институции. Ако поверите тази дейност на компания, или на опитни юристи, то всичко може да стане без да се налага да се обикалят институции – най-често това се случва с електронен подпис.

Дори Вие да решите да си издадете електронен подпис, след това отново ще Ви трябват умения, познания, както юридически, така и технически. Все пак операциите с електронен подпис също са тромави, като процедура и крият своите специфики. Ако сте технически грамотно лице, предполагаме, че няма да имате проблеми с техническата част, но отново ще изпитате затруднение с причина номер 2, а именно – със спецификата на дейност.

Ако приемем, че работите в адвокатско дружество или сте юрист, то съвсем спокойно можете да заобиколите намеса на външна фирма, но ако дейността ви се откроява коренно от тази, то наистина, изцяло добронамерено Ви съветваме да потърсите съдействие от компетентни лица.

Нещо повече, днес, през 2020 година, няма значение къде се намирате. Достатъчно е да потърсите онлайн, или чрез препоръка, фирма или хора, опериращи в тази сфера. Те могат онлайн да Ви подготвят всички документи, а от Вас да остане само разписването на документите, на добре описаните и с указателни табелки, позиции.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *