Очаквано: Финансист стана временен кмет

Човекът, който управлява финансите, стана временен кмет на Община Благоевград. С 33 гласа „за“ и 6-има въздържали съветниците избраха Ясен Попвасилев за кмет на мястото на сваления Румен Томов. Предложението направи Иван Ризов от ВМРО.

В началото на заседанието Гергана Янчева от БСП поиска днес да не се избира изпълняващ длъжността кмет, тъй като Румен Томов е подал жалба в Административен съд Благоевград срещу решението на ОИК. Според нея трябва да се изчака решението на съда и тази сесия е била прибързана.

Предложението й не се прие от съветниците.  Председателят на ОИК адвокат Мартин Бусаров обясни, че решението на ОИК  е окончателно и не подлежи на обжалване. То има непосредствено действие и дори да има жалба не се спира решението. Във вторник ЦИК ще получи цялата преписка и ще я изпрати до президента, за да има указ за нови избори.

Съветникът адвокат  Албина Анева смята, че ще станат за резил, тъй като имат за изпълнение решение на ВАС в условията на обвързана компетенция с ОИК.  Георги Кочев пък не разбирал поведениети на Румен Томов, който обжалва  всяко решение на институциите. Смята, че това е недостойно поведение да искаш местния законодател да нарушава закона.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *