С 2000 лв. започват тестване на благоевградчани

1100 евро са събрани до момента в дарителска кампания, организирана от общинския съветник д-р Павлин Янкулски и колегата му Кирил Ваклинов от листата на АБВ.

Янкулски обяви на извънредната сесия вчера, че следващата седмица започва изследване с бързи тестове в Благоевград въпреки малката сума, събрана за тестове до момента.

Въпреки трудното събиране той смята, че е правилно всички да се обединят и да помогнат с каквото могат на гражданите на Благоевград.

Категоричен е, че правенето на тези тестове ще осветли епидемиологичната ситуация и призова всички да се включат кой с каквото може.

„И 10 лева да се дадат са много, защото показват гражданска позиция и съпричастност, и 1000 лева са малко, защото ни трябват много“, апелира колегите си докторът.

На предишната сесия двамата предложиха да се събират пари за тестове в Общински съвет, но не срешнали разбиране.

Сега организирали платформа в една фондация, която гарантира пълна прозрачност.  Съветниците са обявили кампанията си в сайта на HelpKarma.

Искат да се изследват прицелни групи  в община Благоевград. Смятат, че това е важен инструмент за преодоляване на инфекцията и справяне с икономическите последствия.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *