Бараж или вход за двама?

Септември или Миньор ще играят професионален футбол? Засега мнението на БФС е, че новакът в Б-група ще се определи с бараж. Тимът от Перник са лидери във временното класиране, което, заради коронавируса и карантината, е и окончателно, но те имат изигран мач повече от симитличани. От щаба на Септември пък са категорички, че според установената практика в шампионата в други европейски страни за средна аритметика на точките според броя изиграни мачове през годината, те са в пълното си право да играят в Б-група и без бараж.

Вероятно обаче решението на БФС ще бъде преразгледано. И и двата отбора ще влязат директно в Б-група, тъй като там в момента има няколко тима, които по всяка вероятност ще се оттеглят в трета дивизия поради липса на средства да играят професионален футбол.

Междувременно Novsport публикува интересна подредба на идеалния състав на Югозападната трета лига. В сметките по система 4-4-1-1 са четирима от селекцията на старши треньора на Септември Костадин Кацимерски. Това са Йоан Петров, Марио Топузов, Евгени Тунтев и Здравко Карадачки.

Очаква се съвсем скоро Септември да поднови и тренировките, при епидемични условия и стриктно спазване на указанията на Националния оперативен щаб.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *