Кога ще ни интегрират ромите?

Паднали са забраните за посещение и на детските площадки?? Не, разбира се! Просто тази площадка е непосредствено до ромската махала в Благоевград. И никога не е останала без деца, даже и попреминали възрастта за люлки и пързалки.

Вече са отворени паркове и градинки, но някои никога не са чакали разрешение, нито пък са се съобразявали със забрани, за които всъщност едва ли са и знаели, а и да са разбрали, едва ли им е пукало, извинете. Но, без извинение!

Така оживена и огласена е една детска площадка. Но не заради разхлабените мерки от Националния оперативен щаб. Така беше и в края на март, и в средата на април… така е било винаги. Едни само мрънкат и искат, а други безропотно изпълняват и плащат. Едните са ромите, другите са всички останали. Без извинение! Белите деца не са се люшкали от два месеца, не са се и пързаляли.

В постоянното неравноправие и напъни да интегрираме  ромите, някой ще попита: Кога ще ни интегрират ромите? Ще попитат тези, които безропотно стоят в социалната си отговорност и физическа изолация и спират дори погледа на детето към площадката.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *