Отстраняването на Румен Томов преди приключване на съдебния спор ще навреди на имиджа му

Административен съд – Благоевград  прие, че искането на Румен Томов е допустимо.  „Предварителното действие на решението е само по себе си непоправима вреда за жалбоподателя – загуба на кметския статут, на възнаграждение – материална основа за съществуването, респективно за публичния интерес зад неговия избор за кмет. Прекратяването на пълномощията на кмета е негативна оценка и за моралните му качества, с оглед което предварителното изпълнение засяга доброто му име“, е записано в определението.

Административен съд – Благоевград спря предварителното изпълнение на решението на ОИК Благоевград за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на общината Румен Томов.

Решението, с което ОИК предсрочно прекратява пълномощията на кмета на община Благоевград Румен Томов и обезсилва издаденото му удостоверение за избран за кмет на община, е оспорено пред Административен съд – Благоевград. С жалбата си Румен Томов направи особеното искане за спиране на предварителното изпълнение на решението, позовавайки се на чл. 166, ал. 2 от Административно-процесуалния кодекс, според който „съдът може да спре предварителното изпълнение, ако то би могло да причини на оспорващия значителна или трудно поправима вреда“.

Определението на Административен съд – Благоевград подлежи на обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 7-дневен срок от уведомяване на страните.

По делото за оспореното решението на ОИК – Благоевград е насрочено открито съдебно заседание за 07.05.2020 г. от 10:30 часа в съдебна зала № 1.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *