От 12 до 90-годишни доброволци в БЧК – Благоевград

560 са доброволците на БЧК в Благоевградска област. Най-младите доброволци са между 12 -13 годишни, те са приятелите на БЧК. От 14 години влизат в Младежкото БЧК. А най-възрастните доброволци са около 90-годишни, които все още подкрепят дейностите на организацията.

На Международния  ден на Червения кръст и Червения полумесец разговаряме с директора на БЧК – Благоевград Йорданка Стойчева.

Във всяка една общинска структура имат председател и активни доброволци, като тук се включват младежка организация и активни възрастни.

През последните два месеца, във време на пандемия, се забелязва  завишение на доброволците, основно млади хора.  Около 40 човека в областта са изявили желание да се включат в дейността на организацията. Не всички обаче са допуснати до работа на терен, тъй като не са обучени.  Всеки, който изяви желание да стане доброволец, попълва съответните документи.

Дали се интересува от първа помощ, от работа с деца или социално-здравна просвета. Въз основа на този подбор ги насочват и провеждат съответни обучения. Съобразяват се с работното време или учебен процес, и правят обученията през почивни дни или след работно време в учебните зали на БЧК.

След като отмине карантината, ще се свържат с тях, за да ги обучат, ако имат още желание за това и да се включат в БЧК – Благоевград.

Очаквайте още от интервюто с директора на БЧК Йорданка Стойчева.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *