Катаклизми и каузи активизират доброволчеството (интервю)

Подобни катаклизми, като коронавируса, акции или каузи предизвикват много хора да се включват в дейностите на БЧК, както и в благотворителните инициативи.  Това заяви директорът на БЧК – Благоевград Йорданка Стойчева.

Много млади хора, вместо да стоят в социалните мрежи, искат да бъдат полезни.  Според нея трябва да се предизвика нещо, което да възбуди тяхното любопитство или желание за помощ. А всеки може да бъде доброволец, независимо дали е включен в организацията на БЧК или пък друга неправителствена.

През двата месеца на пандемия подпомогнали над 2500 човека с хранителни продукти, лекарства.  БЧК –Благоевград имал представител на горещата линия съвместно с  община Благоевград.  Извършвали се доставки на възрастни хора, на хора под карантина доставяли лекарства и храна.

Центърът за домашни грижи обслужвал възрастните хора по домовете до вратата. Доброволният им екип за реакция при бедствия бил в пълна готовност, ако се наложи по-усилена работа. Има доста дарители граждани.

БЧК е подкрепа на държавата и не работи само по време на криза или пък епидемиологична ситуация, категорична е Стойчева.

За нея най-важното  и необходимо за БЧК  е разбирането и подкрепата на хората от всички възрасти. А когато хората са обединени и най-малката подкрепа е важна.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *