Благоевградчанка втора по вот на публиката в италиански онлайн конкурс

Втора по вот на публиката в италиански онлайн конкурс стана благоевградчанка. Александрина Механджийска участва в съревнованието за таланти „Luca Bechelli – Pippolatico Music” с прекрасно изпълнение на песента „Caruso“.

„Искрено благодаря на всички, които ме подкрепиха с харесване, а те никак не са малко- 1074. И във фейсбук приятелствата е като в живота- при нужда виждаш на кого можеш да разчиташ и на кого не можеш. Е, аз съм щастливка… Специални благодарности на едно българско семейство, живеещо в Италия, което не само ме покани да участвам в този конкурс, а и ме подкрепяше през всичките дни на надпреварата и се постара изпълнението ми да бъде чуто от българи, живеещи навсякъде по света. Благодаря на всички.“, написа Алекс.

Детето – чудо, както я наричаме в родния Благоевград, е на 15 г. и е ученичка в музикална паралелка в Националната хуманитарна гимназия в града. От 6 – годишна свири на пиано, от 9 – годишна започва да се занимава с пеене. През годините е носител на много награди от международни и национални конкурси. Сред трофеите са 9 „Гран при“, 34 първи, 4 втори, 4 трети места. Алекс изучава няколко чужди езици, а също и компютърни езици. Интересува се от видеозаснемане и обработка, създаване на анимация, speedcubing. Освен това е доброволец към Българския червен кръст.

Наскоро тя  подкрепи инициативата „Приказка за лека нощ“ на ОДК „Ние, врабчетата“ в Монтана. С приказка за лека нощ в две поредни вечери с Алекс – „Красавицата и звярът“. Освен, че разказва, тя и пее в нея.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *