На кой му хрумна великата идея на пътя за Бачиново да има велоалея?

Този въпрос зададе днес на сесия общинският съветник Владимир Таковски. От известно време са сложени знаци с ограничение 30 километра на извънградския път. Таковски не вижда необходимост велосипедисти да карат по извънградски път. „Толкова пари се усвоиха за т. н. велоалеи, нали има такава на алеята за Бачиново“, възмущава се Таковски. Дори се пошегува, като поиска да му се осигури да кара колело по магистралата с 30 километра.

Зам. – кметът Евгени Терзийски обясни, че ограниченията там бяха направени заради определени маршрути за разходка  по време на извънредното положение. В парк „Бачиново“ обиколката около езерото е указана със схеми за движение. Изходът от парк „Бачиново, в посока централна градска част, е през обозначени места, определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица-Благоевград или покрай река Бистрица.

Знакът с ограничение 30 е поставен по решение на комисията по безопасност на движението, за да се изостри вниманието на водачите. Там сега има увеличен трафик на пешеходци, както и много колоездачи го предпочитат. От общината смятат да  поставят знак внимание, велосипедисти.

Таковски го контрира, че алеята е достатъчна, не е толкова тясна, а Тасков допълни, че сега в парковете посещенията са свободни и не се налага да има вход и изход.

Съветникът Ясен Неделчев уточни, че нееднократно е бил свидетел на камикадзета в този район и одобрява ограничението от 30 километра.

Също така Таковски постави и въпроса за запълване на дупките, зейнали в целия град. Зам.-кметът Терзийски каза, че вече е избрана фирмата изпълнител и започват  ремонтните дейности на улиците.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *