Как правилно да определите размера на гривната на ръката?

Как правилно да определите размера на гривната на ръката?

Как да определим размера на бижуто за ръката ви е въпрос, който клиентите ни задават в чата почти всеки ден. Този въпрос, разбира се, най-често се задава от тези, които искат да купят сребърна гривна в онлайн магазин Capino.bg. Изборът става особено труден, защото:

 • на страниците на онлайн магазините е трудно да различим качеството и размерите на продукта;
 • напълно не е ясно как сребърното бижу ще изглежда на ръката ви;
 • и, разбира се, дали покупката отговаря на размера.

Как да определите размера на гривната

В тази статия ще се опитаме да разгледаме всички опции за бижута, изработени от сребро на ръката и да разберем как да изберем подходящия размер. Няма значение дали е злато или сребро. Важно е само едно, какъв тип продукт е на китката. Нека да разберем как да определим размера на в съответствие с вида на самото бижу.

И така, разновидностите на гривните:

 • твърди модели, т.е. бижута на ръката, които не се огъват, имат стабилен дизайн. Стегнатите трябва да прилягат плътно на ръката ви като часовник. Ако такава широк модел е голям за вас, няма да е удобно да носите. За да изберете правилния размер на твърд модел, трябва да измерите сгъвката на китката си във най-високата и точка.
 • сребърни гривни от синджирче: Това най-често са меки модели с дебелина до 1 сантиметър. За да направите бижуто удобно и универсална, трябва да измерите обиколката на китката си с сантиметър и да добавите 1,5 – 2 см. Вземете конец, завържете го около китката (не стегнат, но не разхлабен). След това изрежете конеца, прикрепете към линия и добавете 1,5-2 cm.
 • гривни от мъниста, изработени от естествени камъни. Тези модели също трябва да са по-големи от обиколката на китката ви, но с 1,5-2,5 см. Ако мънистата са малки (до 0,5 см), тогава е достатъчно 1,5 см. Ако мънистата са големи (от 0,7 до 1,5 см), тогава тя трябва да бъде с 2-2,5 см по-голяма. За по-лесно поставяне. Ако можете да вкарате 2 пръста между ръката си и гривната, тогава тя идеално пасва на вашия размер!
 • сребърните гривни за грили са най-често срещаните бижута за китки, които заемат по-голямата част от асортимента на всеки магазин. Бижуто е направена под формата на взаимосвързани повтарящи се подвижни модули (държачи) обиколката на китката + 1,0-1,5 cm.
 • универсални модели- идеалният избор, ако купите подарък от сребро или злато за приятел, роднина, колега. Нямате възможност да измерите ръката на човек …. И не бихте искали да питате за това, за да не развалите изненадата. Регулируемите гривни се регулират по размер. Те или имат синджирче с големи връзки от една страна.

Каква трябва да бъде дебелината на гривната

Дебелината на бижуто е, разбира се, въпрос на вкус. Но има правила, които оформят стила ви:

 • дебели модели за вечерта – ходене в бар, ресторант, театър и др .;
 • тънка модели обикновено се носи всеки ден – за работа, за разходка;
 • ако сложите дебела гривна, тогава не е необходимо да я допълвате с големи обеци или огромно колие;
 • дебелината също трябва да съответства на физиката! Ако тя е с ширина 0,3-0,5 см. Няма да изглежда много добре на мъж над 90 кг ….

Как да комбинирате гривни с дрехи и други бижута

Какъв трябва да е модела на бижуто, за да бъде визията ви хармонична:

 1. Като другите бижута трябва да поддържа стила на облеклото;
 2. Тя трябва да има индивидуалност, характер, чар;

Гривната е акцент. Не претоварвайте визията си с голям брой сребърни или златни бижута. Запомнете ТРЕТО правило – не повече от три бижута могат да се носят наведнъж.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *