Банскалийка със специална награда сред стотици учители

Йорданка Калистрина от Банско получи награда от участието си в Национален литературен конкурс на тема „Защо съм учител”в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Йорданка Калистрина е учител с 38-годишен стаж. Сред стотици участници от цялата страна, тя получи специална награда – грамота за отлично представяне.

Водена от убеждението, че няма бивши учители, защото учителят си остава такъв и след пенсионирането, Йорданка Калистрина участва успешно в реализирането на различни проекти и конкурси.

УЧИТЕЛЯТ е призван да помага през целия си живот, когато приема своята професия като най-свята мисия, смята тя. И допълва, че изворът на творческото вдъхновение никога не пресъхва. Нейният разказ „Учителят“ е вдъхновен от личността на Учителя – читалищен деец и общественик Ангел Балев.

Йорданка Калистрина е първият носител на приза „Будител на годината 2012“ – инициатива на Община Банско. Тя и нейните ученици имат множество награди от различни национални конкурси.

Най-голямата гордост за Йорданка Калистрина е, че в училищата в Банско работят като педагози много от нейните възпитаници. Това се нарича приемственост, която продължава делото на многобройните Учители от града, оставили през годините незаличими спомени в сърцата на поколения ученици.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *