DCIM100MEDIADJI_0032.JPG

Дават кмета Томов на спецпрокуратурата заради депото

Съветниците от ГЕРБ дават кмета Румен Томов на прокурор за загубите в размер на милиони за община Благоевград. Щетите са заради забавения договор с фирмата – оператор на новото сметище.

Предупреждавали кмета за депото нееднократно.

Едноличното политическо решение, което кметът взел, да не подпише договор със законноизбраната фирма-оператор на депото, извозването на боклука на стотици километри и депониранeто му в сметището на Костинброд  нанесло щети за милиони левове на общината.

Считат за дълг да сезират всички институции, които биха могли да извършат законова проверка – спецпрокуратура, главен прокурор и други.

Нямат спомен досега за такава крупна сума, която да е била похарчена поради лично решение на управляващите.

Припомняме, че Томов първоначално отказа да подпише договор с оператора – столичен консорциум. Мотивът бе, че фирмата е избрана в нарушение на законовата процедура по времето на предишния градоначалник Атанас Камбитов. Последва жалба в КЗК. Комисията се произнесе в полза на фирмата.

От своя страна Румен Томов и градоначалниците на общините, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, отказаха да обжалват в съда. Неотдавна договорът бе подписан.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *