Президентският медал на Американския отиде в Грузия

Лука Гоциридзе е носител на президентския медал на Американския университет в България за 2020.

Президентският медалист е четвъртокурсникът от Грузия. Според комисията, която номинира носителя на президентския медал, Гоциридзе е демонстрирал силен лидерски потенциал през годините си на обучение в АУБ, активно е участвал в университетския живот и напълно олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts. Изборът на членовете се е спрял на Лука, измежду други изключително силни кандидатури, защото в него са видели един от най-силните посланици, които АУБ може да има пред света.

Грузинският студент Лука Гоциридзе завършва със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и с подспециалност „Европеистика“. Избран е за носител на президентския медал, освен за дългосрочната му отдаденост и висок академичен успех, така и заради дейното му участие в живота на университетската общност. Едно от най-скорошните му усилия е насочено към организирането на ежеседмични онлайн дискусии, след обявеното извънредно положение в страната през март.

Чрез тях той иска да изпрати позитивното послание от сплотената общност на АУБ към света. В онзи момент много студенти не са могли да осъществят нормална връзка със своите приятели и преподаватели, разделени в общежитията или на хиляди километри един от друг. Лука е доволен, че инициативата се е оказала успешна.

По време на следването си в АУБ Лука е бил отличаван многократно за постиженията си. Признание получава и от Университета на Мейн, където се обучава по програма за обмен. Като студент на АУБ той трупа опит в отделите за маркетинг и прием, студентски клубове, университетски комисии, две години е студент-помощник в общежитията. Избран е да представлява университета на конференцията Get Engaged 2020, организирана от колежа „Бард“, и изпълнява длъжността вицепрезидент на клона на международната организация Phi Beta Delta в АУБ. Има работен стаж в родната Грузия и Съединените щати, а освен грузински и английски, владее отлично руски. Споделя обаче, че АУБ го е променил – станал е по- креативен, широкоскроен и любознателен, отколкото е бил преди това.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *