Гъмжило на благоевградския пазар – без маски, без пропускателен режим…

Охлабиха мерките и на благоевградския пазар днес беше по разговорно казано – гмеч. Смело и без маски.  Пропускателен режим липсваше. Всеки можеше да влиза или излиза откъдето си иска.  Продавачи без маски, купувачи – също. На много от щандовете хората си стояха един до друг. Не че нещо, но днес от щаба отново потвърдиха за още три случая в Благоевградска област.  Кооперативният пазар е едно от местата, където ежедневно се стичат стотици хора.

Клиенти без лични предпазни средства се обслужваха и на закрития пазар в града. Когато попитахме защо излагат себе си и околните на риск, отговориха, че не виждат смисъл от всички мерки, че ситуацията е пресилена и т.н.

Всеки бе наясно и с глобите, на които подлежи, но тъй като проверяващи наоколо нямаше, да бъдат сред други хора без маска, не беше особен проблем.

Нека не забравяме, че всичко зависи от самите нас.

А иначе на пазара стока бол. Салата всякаква- марули, кромид, репи, домати, краставици. Паднаха цените и на сезонните плодове, като ягодите се търгуваха за 4-5 лева, черешите също.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *