Петима от Пиринско сред 70-те изявени личности със Златен век

Петима изявени личности от Благоевградска област са наградени с почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“. Те са сред   седемдесет и две изявени личности, отличени за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Златен век“ – звезда, грамота и парична награда получи  зам.-ректорът на ЮЗУ проф. Йордан Гошев – композитор, преподавател.

Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, грамота и парична награда за директор на Исторически музей – Разлог Христина Манова.

С почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда  е отличен и читалищен деец от Благоевград- Михаил Цонев.

Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност получиха  Ани Парапунова – секретар на НЧ „Димитър Благоев – 1925“, Добринище;

Мая Падарева – секретар на НЧ „Георги Тодоров – 1885“, Белица;

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *