Е. Костадинов: Случаят с парк „Македония“ е фрапантен пример за грабеж

Случаят с парк „Македония“ е флагрантен (очебиен, фрапантен) пример за грабеж, осъществен от екипа „Камбитов“, смята ексдепутатът, бивш лидер на БСП и кандидат за кмет Емил Костадинов. За него това  е и пример за безпомощността на новия екип да идентифицира очиизваждащ проблем, да поиска санкция за крадците и да даде нова визия и перспектива.

Ето какво написа още Костадинов във Фейсбук: Предишният кметски екип и обслужващите го медии тръбяха, че в „Парк Македония“ са изградили многофункционални зрелищни зали! Контролните институции удобно замълчаха и не упражниха характерната си поръчкова репресия! Усвоени (разбирай: откраднати) бяха огромни пари, в т.ч. и за благоустрояване и озеленяване! Къде е това озеленяване и благоустрояване?

А парк Македония  се оказа незаконен. Това оповести и зам.-кметът по сигурността и спорта в община Благоевград Любен Милев. Оказа се, че няма парк „Македония“, има сгради с неясен статут.

Строителните инспектори са изпратили предписание до общината, че терените не могат да се ползват като място за отдих. Предстои сградите, които се помещават в парка да бъдат запечатани, а спортните клубове, които тренират в тях  да ги напуснат.

Откакто е изграден паркът в него вече няколко пъти са провеждани концерти, фестивали и други спортни събития.

В парка са изградени многофункционални зали, пешеходни алеи и зелени площи. Проверката обаче е установила, че сградите не са преотредени, а самият парк няма издаден АКТ 16.

От общината заявяват, че вече са предприели мерки за узаконяване на терена.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *