Всяка пета проверка – с предписания за защита от коронавируса

При 25 от проверени 113 обекти с обществено предназначение има какво да се желае по отношение на приложените и спазвани противоепидемични мерки. Това показват обобщените данни на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. наблюдението е за седмичния период 18 май – 25 май.

А каква е приблизителната заболеваемост в региона? 7 процента. Такъв е делът на заразените с коронавирус, според съотношението на положителните проби спрямо тестувалите се. Проверени са 151 с т.нар бавен тест, от които положителни на COVID-19 са единадесет лица. както е известно, концентрацията е в гоцеделчевски район. Карантинирани контактни с тях лица са общо 46.

За седмица, на граничните пунктове на територията на област Благоевград са издадени 897 бр. предписания за задължителна  карантина на влизащи в страната граждани.

Продължава приоритетната проверка на социалните центрове. Тестувани са в Дом за пълнолетни лица с психични разстройства – 35, Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица от с. Петрово 19, Дом за стари хора – с. Падеш – 25 , Център за настаняване от семеен тип ,,Надежда“ -26. Всички са отрицателни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *