Модернизират трасетата за питейната вода

По-малко загуби на питейна вода, намалено налягане, стабилизиран пренос на вода. Това ще е ефектът от регулатор, който поставят на водопровода, захранващ два от големите квартали на Благоевград – „Еленово“ и „Ален мак“.

Съоръжението ще бъде монтирано на ул. „Бачо Киро“ в кв. „Орлова чука“ в Благоевград. Новият съвременен регулатор, който ще контролира водоподаването, е с най-високи експлоатационни характеристики. Инженери към „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград подготвят съоръжението за поставянето му.

С въвеждането на регулатора в експлоатация ще бъдат постигнати три основни цели – намаляване на налягането и стабилизация по водопреносната мрежа, намаляване на загубите на питейна вода, както и ограничаване на авариите в района.

Към момента на територията на община Благоевград има монтирани регулатори в кварталите „Освобождение“, „Струмско“ , както и при село Бело поле.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград реализира политика за зониране на водопроводните мрежи, с цел подобряване на предоставяните услуги. Скоро започва работа и по обекти от Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *