Владиката благослови екологичен проект за три общини (видео)

Първа копка на  важен екологичен проект направиха в Гоце Делчев.


Ще бъде изградена инсталация за предварително третиране  на битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени отпадъци. Община Гоце Делчев в партньорство с общините Гърмен и Хаджидимово сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Чрез депото ще се намали количеството депонирани битови отпадъци за региона на община Гоце Делчев, община Гърмен и община Хаджидимово чрез осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Обща сума на проекта: 9 147 276.52 лв.- от които: 5 840 128,74 лв от ЕФРР – Европейски фонд за регионално развитие – 1 030 610,95 лв. от държавния бюджет на Република България- 765 112, 38 лв. – собствен принос на бенефициента. Церемонията по освещаване на проекта бе водена от Неврокопски митрополит Серафим.

На събитието присъстваха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и неговите заместници – Валери Сарандев и Саит Бошнак, градоначалникът на Гърмен Феим Иса, председателят на ОбС Гоце Делчев Димитър Балтаджиев, съветници от трите общини и представители на фирмата-изпълнител.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *