Дават общинско жилище на благоевградския Дядо Коледа

Община Благоевград ще реши жилищния  проблем на 76-годишния Станко Митов като ще му предостави социална услуга.

Целият град се обедини, за да помогне на Дядо Коледа. Кметът Румен Томов също се срещна с изпадналия в затруднено финансово положение Станко Митов, популярен сред съгражданите си като Дядо Коледа, който продава от 30 години, лотарийни билети в града. Кметът разговаря лично със Станко Митов. Станко Митов сподели за възникналите проблеми при него, един от тях е липса на жилище.

„Проведохме този разговор, защото трябва да е ясно, че всички жители на община Благоевград са равни и ние трябва да бъдем задружни един към друг, каза инж.Румен Томов.

А преди ден бившият общински съветник Светлин Бонев пое инициатива за помощ към бай Станко.

Десетки благоевградчани се отзоваха на отправения апел за хранителни продукти.

И тъй като пакетите били страшно много със съдействието наДОБРОВОЛЧЕСКО ФОРМИРОВАНИЕ“ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ-МАКЕДОНЧЕТО“ раздали 15 пакета с продукти от първа необходимост на хора от Благоевград, които са крайно нуждаещи се.

 

А ето какво пише в социалните мрежи благоевградчанка:

Здравейте, приятели! Днес се срещнах с дядо Станко, седнахме и си поговорихме открито и откровено. Страхотен човек-възпитан и благороден! Не беше спал от вълнение колко много хора вчера са го потърсили и са му помогнали с храна и дрехи. Гласът му трепереше от вълнение и все пак каза, че има нужда само от работа, за да изкарва прехраната си! На тази възраст (76 год.) може би може да работи единствено като пазач или предполагам на някой паркинг, не знам, но може всеки от нас да помисли дали има някакъв вариант да му намерим работа. Убедихме го да си открие сметка, която ще кача, за да има така желаната прозрачност и всеки да може да преведе желаната сума само и единствено на него. Живее много скромно ,дори няма хладилник, в който да съхраним месото, което някои от вас ми предложиха, но мисля, че намерихме работещ, който утре да транспортираме до жилището му. Сметките, които има за плащане са наем, ток, вода, телефон и телевизия. Тях смятам с ваша помощ да платим в близките 1-2 дни, единствено знам със сигурност стойността на наемът, който плаща-90лв. Останалите сметки ще проверя по-късно. Няма стари задължения, до сега някак си се е справял. Лекарствата си купува на 10-11то число на месеца след преглед при личния лекар. Не пие. Очарована съм от скромността му и добротата ,която струи докато говори.

Много от вас ми гласувате доверие и благодаря, за което, но за всички ни е по-добре да преведете парите по сметката му, смятам че така е редно, за да избегнем злоупотреби.

Станко Борисов Митов

BG12STSA93000023362809

Добавям и тази добра новина в последствие! Кметът ни пое ангажимент да настани дядо Станко в общинско жилище! Адмирации! Огромни благодарности и ще чакаме по-скорошно развитие!

В 17:00 днес вече наемът и сметките на дядо Станко са платени С парите, които съберем в банковата му сметка, ще му осигурим глътка въздух поне докато успеем да му намерим някаква работа. Благодаря Ви от сърце.“

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *