Заваляха оферти за еднодневни плажове с декларация

От 20 юни откриваме  сезона на еднодневните плажове. Почнаха да ни заливат с оферти от туристическите агенции.  Цена 27 лв. за Неа Перамос и 22 лв. за Тузла.

Всяка събота и неделя стотици благоевградчани отново след карантината започват да трупат  тен в южната ни съседка.  Това лято едва ли ще бъде на плажовете  дупе до дупе, шезлонг до шезлонг, защото има други изисквания. Но маршрутът се повтаря.  Преминаването през ГКПП ще става със специални, опростени декларации с трите имена, в които ще пише: нямам симптоми, не съм под карантина, запознат съм със съответната епидемиологична обстановка и пътувам на собствен риск.

Качваме се сутрин рано към 5,30 часа на автобусите на туристическите агенции, минаваме границата, като през ГКПП Илинден е много по-спокойно и след 4 часа си на морето, по-точно в Амолофи или Лозята. Местността се казва така, защото по пътя има много насаждения с лозя. Намира се след Кавала, Неа Ираклица, на 1-2 км от Неа Перамос. Естествени пясъчни дюни, дълга плажна ивица, пясъкът е ситен и приятен, морето е топло, няма морски таралежи, само приятни вълни, плажни заведения и голяма свободна зона.

От години тази услуга намира все повече привърженици, а и туристическите агенции се надпреварват коя по-ниски цени да предложи. Тази година ситуацията е малко по-различна, но ще видим какво ще се случва в туризма и дали ще предпочетем нашето море заради вируса.

До миналата година предпочитахме Гърция за почивка заради близостта, чистото море, малките хотели, няма шум.. Никак не е без значение факторът ползване на чадър и шезлонг, които са на по-достъпни цени в сравнение с тези по Черноморието. Поръчваш си фрапе за 4 -5 евро или гръцко кафе за 2,50 -3 евро, получаваш чадър и шезлонг и цял ден се пържиш, без някой да те притеснява. Така беше до миналата година, тази – ще видим, сега като отидем.

Събираме тен през деня, а привечер потегляме обратно. Всички пътуващи признават, че си заслужава, дори и за ден, откъснали се от ежедневието и жегата през лятото.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *