Нов спечелен проект за Симитли

15 безработни на възраст от 30 до 54 г. се  квалифицират и им се осигурява работа  в текущи благоустройствени дейности в община Симитли. Кметът Апостол Апостолов подписа нов проект за подобряване на достъпа до заетост и качество на работните места в МИГ „Струма – Симитли, Кресна и Струмяни”  за срок от  12 месеца. Новият договор за е на обща стойност 99865,59 лева, от които 100% са подкрепа по процедурата.

Ще бъдат осигурени професионални и компетентностни обучения за формиране на необходимите професионални и лични качества с оглед бъдещата заетост на лицата от целевата група.

Очаквани резултати, които ще бъдат постигнати е обхващането на 15 безработни участници на възраст от 30 до 54 г., чрез включването им в дейностите по проекта, 15 лица от целевата група с план за професионално развитие и мотивация за активно включване на пазара на труда.

Също така 15 лица от целевата група с придобити професионални знания и умения, адекватни на търсените на пазара на труда и повишена конкурентоспособност на този пазар; 15 лица от целевата група включени в заетост; увеличен брой на започналите работа продължително безработни или икономически неактивни лица на възраст между 30 и 54 години за територията на община Симитли.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *