Ще плащат ли за сценични изяви децата на Благоевград?

Община Благоевград е предприела действия за отдаване под наем безвъзмездно на сцени /на открито и закрито/ за провеждане на културни събития. Това заяви на среща с  представители на школи за танцово и театрално изкуство, фолклорни групи, вокални групи, музикални училища и други културни дейци заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж.Василиса Павлова.

Тя поясни, че съгласно действащата наредба, общински терени не могат да се отдават безвъзмездно. Направено е предложение от Община Благоевград, което предстои да бъде разгледано на заседание от общинските съветници.

Децата на Благоевград имат нужда от сцена за изява и развитие на своя талант, общината ще представи възможност на школите за сценични изяви, обяви заместник-кметът Павлова.

51 даровити деца от община Благоевград са получили стипендии за първото тримесечие на 2020г. Община Благоевград е предприела действия за възстановяване на летния театър.

Присъстващите културни дейци представиха своята дейност, както и получени престижни награди на свои възпитаници от участия в конкурси в страната и чужбина. Талантливата гимназистка Александрина Механджийска, ученичка в НХГ“Св.Св.Кирил и Методий“/бивша Солунска гимназия/ също присъства на срещата. Обсъдени са конкретни теми и възможности за бъдещи съвместни мероприятия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *