ГЕРБ спасиха ОбС–шефа, засега

Председателят на Общински съвет Андон Тодоров остава на поста си, засега. От ГЕРБ предложиха точката да бъде върната за следващо заседание, защото това е тежко решение, трябват повече дебати по темата и ясна позиция накъде върви Общинският съвет. 20 от съветниците бяха за връщане на точката, 13 против и 2 -ма се въздържаха.

Адвокат Албина Анева обяви, че не е налице законова предпоставка за смяна в този момент. В закона е посочено, че трябва да има системно неизпълнение на служебните задължения и системни оплаквания срещу работата му. За първи път днес се чували такива оплаквания срещу работата на Андон Тодоров, обяви Анева, като я подкрепиха и Цветозар Балабанов, и Ясен Неделчев, и нямало основания по закон.

На мен ми се струва, че играем карти, ама са ни прибрали валетата и асата, пошегува се Павлин Янкулски, а Ясен Неделчев каза, че му трябват аргументи и това предложение е от днес за днес, и утре щели да четат, че пак всичко става в лагера на тоя или оня.

Ханджийски заяви, че от месеци има напрежение, противопоставяне и това налагало радикални промени. Именно той предложи в началото на сесията предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общински съвет Андон Тодоров и избор на нов председател.

Припомняме, че до избора на Тодоров се стигна много трудно, след два месеца гласуване и прегласуване, много договорки и задкулисни игри. Какво ще се случи оттук нататък, предстои да видим.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *