Деца като слънца радваха Благоевград в дъждовен ден (видео)

Топъл дъжд и детски усмивки окъпаха града преди обед. Деца от всички детски градини, най-талантливите от Центъра за личностно и творческо развитие на Благоевград се събраха на една сцена. Събра ги денят на детското творчество.

Малки котенца, Лазарки, Джуджета и Снежанки, пирати играха на голямата сцена на площада. Багрите на детското творчество се преливаха в звездни танци. Децата и госпожите от Четвърта детска градина играха и най-актуалния танц – Ковид-19. Денят на детското творчество бе и за премиерата на химна на детска градина „Вечерница“. Под топлия юнски дъжд деца възпяха най-ярката звезда Вечерницата. Гласовити юначета и госпожици изпълниха на живо за първи път химна на детската им градина, който е написан от госпожата им Христина Маркова.


Много майки и татковци, баби и каки се събраха под дъжда на площада, за да видят на живо талантливите деца на Благоевград. В умилената от детската чистота и доброта публика се бе подредила да гледа и заместник-кметът Василиса Павлова.

Денят на детското творчество продължава. Довечера има и оперен концерт „Здравей, Лято“ в изпълнение на Камерна опера Благоевград.


 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *