Ех, какъв празник в света на народното творчество!

Талантливи деца от Симитли ни пренесоха в света  на народното творчество. Мъдростта на народа ни бе усетена чрез народните приказки, песни, пословици, поговорки и гатанки. Пълни шепи мъдрост и красота, нежност и човеколюбие почерпиха всички от българския фолклор. Децата разтълкуваха поговорки, отгатваха гатанки.

Лазарки пяха чудесно и бяха почерпени от стопанката на дома. Като истински артисти представиха драматизация на „Мързеливата мома“, а „Хитър Петър“ беше великолепен. Представлението завърши с песни и кръшно българско хоро.

Всички участници в проекта получиха грамоти за участие, които им бяха връчени от директора на училището госпожа Таня Янкова.

Този празник сътвориха учениците от 4″г“ клас на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“- гр.Симитли, с класен ръководител Светла Атанасовска.

Те  приключиха работа по проект „Подкрепа за успех“ – занимания по интереси, на тема: „Народното творчество – извор на мъдрост, красота и родолюбие.“ Децата сътвориха интересно и вълнуващо представление пред родители и гости.

В чест на празника, децата бяха облечени в народни носии.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *