Борисов на Железница: Добре, че оживяха момчетата, иначе щеше много да ме боли

Нали уж се разбирахме да пазим мерки за безопасност. Добре, че оживяха момчетата, иначе щеше много да ме боли. Господ ги спаси тези хора, се обърна премиерът Бойко Борисов към работниците на тунел Железница. Обясниха му, че в момента са в най-тежкия участък, силно наводнено е от дъждовете, а технологията на работа е спазена.

Колективът е реагирал геройски и са ги извадили. „Само като гледаш нататък можеш да се уплашиш, в тия брегове, планини, стотици метри“, категоричен е премиерът. При такава ситуация да няма загинали  е чудо, допълни и шефът на пожарната Николай Николов.

Преди това шефовете на двете болници в Благоевград докладваха на премиера Бойко Борисов и на шефа на ВМА генерал Мутафчийски за пострадалите в тунел Железница.

Според  Щерев настаненият в Пулс е в стабилно състояние, има фрактура на дясна бедрена кост, с добри показатели е. Д-р Огнян Митев каза, че двама са настанените в държавната болница.

Единият е в хирургия с травма на корема в стабилно състояние.

Другият в реанимация с три счупени ребра, гръдна травма пневмоторакс и контузия на бял дроб. Няма опасност за живота му, но е говорено с ВМА и ще бъде транспортиран в София.

Премиерът по-късно каза, че не подценява работата на болниците в Благоевград, но ранените ще бъдат транспортирани в София, защото има по-съвременна апаратура.

На тунел „Железница“ пристигнаха министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, изпълнителният директор на фирмата изпълнител на строителния обект „Джи Пи Груп“ Владимир Житински и шефът на Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *