Как да изберете правилния дифузер на етерично масло за вашия дом

Дифузерите на етерично масло са един от най-популярните продукти за дома. Но с толкова много различни марки и модели, как да изберем най-добрия дифузер за стая?
Какво е дифузер на етерично масло?

Един от най-лесните и безопасни начини да изпитате ползите от ароматерапията е чрез вдишване – вдишване на маслата и позволяване на нашите тела да абсорбират частиците от етеричното масло. Можете да вдишвате етерични масла директно от техните бутилки или като използвате дифузер на етерично масло.

Дифузията се отнася до процеса на разпръскване на етерични масла във въздуха. Има няколко различни метода, когато става въпрос за дифузни масла, но дифузерът на етерично масло е електронно устройство, което прави този процес прост, безопасен и ефективен. Дифузерът разпръсква избраните от вас етерични масла периодично във въздуха, което ги прави идеални за дома или работното пространство.

Много хора използват дифузери, просто за аромат в дома си. Но някои етерични масла могат да работят и за подобряване на вашето здраве! Различните маслени смеси могат да ви помогнат да подобрите съня си, да намалите стреса и безпокойството или дори да ви мотивират и енергизират за предстоящия ден.

Какви са различните видове дифузери на етерично масло?

Дифузерите се предлагат в различни дизайни, модели и ценови диапазони. Важно е да се вземат предвид различните предимства на всеки дифузер, което ще ви помогне да намерите най-подходящия за вашите нужди.

Най-популярното устройство е ултразвуков дифузор за създаване на  мъгла от етерично масло. Използват се ултразвукови дифузори с вода и генерират електронни честоти, които разграждат етеричните масла до фина мъгла. Ултразвуковите дифузори също се използват като овлажнители и са напълно подходящи за ежедневна употреба.

Някои от характеристиките, които трябва да имате предвид при избора на ултразвуков дифузер на етерично масло включват:

 • Таймер. Някои дифузери могат да работят непрекъснато до 8 часа, докато други могат да имат възможност за по-кратки, по-интензивни периоди на работа. Изборът на дифузер с функция на таймера ви позволява да контролирате интензивността на вашите масла.
  • Опции за осветление. Много дифузери се предлагат с вградени осветителни решения, което им позволява да се използват като успокояваща нощна светлина. Ако планирате да използвате дифузера си през цялата вечер, помислете за такъв с вградени опции за осветление.
  • Автоматично изключване. Добрият дифузер трябва автоматично да се изключи след изтичане на водата.
  • Почистване и поддръжка. Изберете си дифузер, който е с ниска поддръжка и изисква минимално почистване.
  • Размер. Някои ултразвукови дифузери са малки и преносими, докато други са по-големи. По-малък дифузер може да бъде по-подходящ за бюрото ви в офиса, докато по-големият дифузер може да бъде по-практичен за кухнята ви
  • Bluetooth и музика. Някои дифузери също се удвояват като Bluetooth тонколони
  • Външен вид. Предлагат се много различни стилове дифузери – от бамбук до стъкло и керамика. Изберете дифузер с дизайн, който ще се съвмести добре с вашия съществуващ декор!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *