Питаха кметския екип за бъдещето на Девето училище

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов и неговият екип дадоха рамо на  IX ОУ „Пейо Крачолов Яворов“. Томов увери, че училището няма да се затваря и ще подкрепят реализиране на прием в 1-ви клас за предстоящата учебна година.

Припомняме, че в последните години училището е на ръба за прием на първокласници. Директорът Василка Величкова бе набедена миналата година в расова дискриминация, предизвикана от пост във Фейсбук, че в училището няма да се приемат повече ромски деца в първи клас.

А поводът за посещението на кметския екип са актуални теми и проблеми с гражданите в квартала, съобщиха от пресцентъра.  Всеки желаещ получи възможността да съобщи належащите проблеми в ж.к. „Ален мак“, Благоевград.

Разисквани бяха теми, свързани с приема на ученици в 1-ви клас, IX ОУ и възможността за предучилищно обучение на подготвителни групи в сградата на училището.

 

 

 1 Comment

  1. Не е точно така на някой от нас беше отказано да зададеме въпроси във връзка с бездомните кучета, кога най-после ще се предприемат мерки защото след подадени доста сигнали от живущи в квартала никой непредприема нищо, пръскане против кърлежи и бълхи, изразяването на тревата между блоковете а не само изрязване до тротоарите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *