Правят ли се безпроблемно еднодневните плажове до Гърция?

Отпускат се вече хората за пътуване, но са толкова динамични процесите и непрекъснато се променя ситуацията, коментира туроператорът Здравка Чимева. От миналата седмица вече пътуват за Гърция, но на близки дестинации. Имат записвания за еднодневни плажове за Тузла, както и с една нощувка. Опитват се да са най-близки дестинациите, защото ако стане нещо все пак да реагират бързо и да са си у дома. Все пак са 100 километра.

Спазват всички препоръки. При организирани туристически групи автобусът трябва да е 65% заетост, с маски задължително. Преминаването на границата е добре организирано, има си коридори за леките коли, тировете и за автобусите. През миналата седмица не е имало проблем. Не е необходим специален документ за коронавирус. Взети са всички мерки да се минава най-бързо.

По отношение на цените за плажа те са както миналата година – от 2,5 до 3 евро.

Чадърите са разположени както миналата година на плажа, сервитьорите са с маски, но в заведенията не се слагат. „Трябва  да сме етични към хората и да знаят за какво говорим. Всички искаме да работим и да няма това напрежение, но сме длъжни да го изживеем явно и да изчакаме по-добри времена“, коментира Чимева.

Обвинявали я: ти каква българка си, че  сипеш такива суперлативи за Гърция.  Чимева е  категорична, че й се иска на нашето море, но  близостта на гръцкото, все пак говорим за два-три часа, е голямо предимство.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *