Ще се разреши ли казусът в гнездото на малките орлета

Напрежението в ДЮШ Пирин Благоевград продължава. Родители на изгонени деца протестират и искат среща с ръководството.  Такава те са насрочили за 29 юни  от 19:00 ч. на ул. „Дъбравска“ 1.  Искат и позиция на  Община Благоевград, която е страна по този случай, тъй като притежава 25% от клуба, а всички ние, гражданите на този град, представляваме общината. Преди седмица те изпратиха отворено писмо.

От ръководството на Пирин обаче също излязоха с позиция. Поради ангажимент, свързан с представителния ни отбор (в чийто състав за лагера в Албена има 9 юноши на Пирин) президентът Ива Уорън и техническият директор Греъм Уорън нямат възможност да присъстват на едностранно насрочената от „Родители на деца“ среща на 29 юни, казват от Пирин.

Те канят родителите на среща в административната сграда   в четвъртък, 2 юли.

Казват още, че на имейла info@fcpirin.com получили покана за среща с родители на освободени деца,  насрочена за 29.06.2020.  Смятат, че писмото реално е анонимно, подписано е от „Родители на деца“, което прави отговорът им на практика невъзможен. Те осъществявали комуникация, заставайки с имена и позиции в клуба.

Кметът Румен Томов също излeзе с позиция.

Във връзка с напрежението, което се породи около ДЮШ на „Пирин“ и освободените деца, бих искал да заявя, че ръководството на ФК „Пирин“ трябва да положи всички усилия, за да бъде разрешен казуса възможно най-бързо, защото засяга децата на Благоевград, които трябва да бъдат приоритет.

Освобождаването на благоевградските деца и замяната им с деца от други градове е най-малкото обезпокоително за нас и разбираемо обидно за родителите, които с пълно право реагират на тези действия и търсят отговори и обяснение.

Новият директор на школата има право да направи подбор, да отсее талантите, които да развива, но вярвам, че в Благоевград има достатъчно талантливи деца, които заслужават мястото си в ДЮШ на „Пирин“. Обезпокоителни са сигналите, които се огласиха във връзка с този казус, сигнали, които дойдоха от предишните школи ръководени от Радостин Александров и това задължава ръководството на отбора, да излезе и да даде отговори на всички въпроси, които бяха поставени, казват от общината.

Кой ще разреши казуса и само с позиции ли ще си комуникират страните предстои да видим.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *