Брежани се похвали с първите щъркели до църквата навръх празника на селото

Първите щъркели  в историята на Брежани пристигнаха в деня на празника на селото.

Ден преди края на месец юни, точно на празника на село Брежани – Павловден, двойка щъркели пристигнаха в селото. Двойката се е настанила на гнездо върху един от електрическите стълбове до църквата „Свети Димитър“, намираща се на центъра.

Това са първите щъркели в историята на Брежани, настанили се в селото, сподели кметът – Благой Стефанов. А днес е Павловден. Днес Брежани има празник.

Традиционно, на този ден, по обед, на центъра на селото се събират гости и приятели на обща трапеза. И тази година, няколко казана курбан бяха осветени от отец Яне. Празничен водосвет направи отецът, всички присъстващи запалиха свещица за здраве, след което се прибраха вкъщи с вкусен курбан.

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов уважи празника на селото като запали свещ за здраве и поздрави всички присъстващи за празника.

Тази година, с разума и отговорността да се опазим здрави, в Брежани също няма да има празнична програма. Няма да я има шумната веселба, която продължава от рано сутринта до късно вечерта. Без концерт и заря ще е празникът тази година. Той бе отбелязан църковному, с надеждата всичко да отмине в най-скоро време.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *