Германци правят анаеробната инсталация на благоевградското депо

Германската фирма Bekon е един от участниците в консорциума ДЗЗД БАЛКАНИКА БИОГАЗ, който спечели поръчката за „Пълен инженеринг- проектиране и авторски надзор за изграждане на анаеробната инсталация на Регионалното депо за отпадъци. Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна с представители на фирмата.

Ролф Либенейнер, генерален мениджър на фирмата и Андреас Молер, ръководител проект, разказаха на Томов какви са плановете им, свързани с изпълнение на проекта и обсъдиха с него методологията на изпълнението.

Румен Томов се поинтересува от това, кога ще започне изпълнението на проекта и ще успеят ли изпълнителите, да се справят в срок с всички дейности, които са заложени в договора. Той поиска и подробности, по отношение на техническата част от изпълнението.

“Този проект е истинско предизвикателство. В момента търсим камиони, със специални характеристики, които ще поръчаме. Търсим специални параметри за хидравлично събиране на боклука. Анализираме възможностите, за да сме сигурни в качеството на изпълнение“, заяви Молер.

Германците представиха пред Томов дейността и опита, който имат в изпълнението на подобни проекти. “Имаме опит с изграждането на системи и машини за преработка на отпадъците, един от проектите, с които се гордеем в България е заводът за преработка на битови отпадъци в София.“, обясни Либенейнер.

Фирмата се е занимавала първоначално със строителство, а на по-късен етап започва да изгражда инсталации, подобни на тази, която ще има депото в край Благоевград.

Целта на инсталациите, които изграждат, е да се удължи живота на боклука.

Гостите получиха подаръци от градоначалника и си пожелаха приятна и ползотворна работа.

“Радвам се, че ще работим заедно! Вярвам, че съвсем скоро ще се поздравим за успешно свършената работа, която ще е от изключително значение не само за Благоевград, но и за още няколко общини“, каза Томов преди да изпрати гостите.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *