16 задържани при акция в Гоцеделчевско, искат комуникация и доверие с населението

16 са задържаните при днешната акция в Гоцеделчевско. Акцията ръководи главният прокурор Иван Гешев  и главният секретар на МВР Ивайло Иванов в града и три села около него.

Основното, с което се занимават задържаните, е наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки.

Иванов смята, че трябва да има повече полицаи в населените места, но не винаги това е гаранция, че няма да има извършване на престъпления. За тях е важна превенцията, която се извършва, да има много добра комуникация между жителите на населеното място, кмета и представителите на местното Районно управление и прокуратурата.

„Не може да ме убеди някой, че в едно село не знаят самите жители кой с какво се занимава и че кметът не знае. Трябва да има добра комуникация и да се изгради доверие, за да може населението да вярва, че като подадат сигнал, да знаят, че  полицията ще си свърши работата. Нашата работа е да следим, когато получат сигнал, да го отработят на местно ниво и когато не се случат нещата, тогава се намесваме ние“, уточни Иванов. За него е важно да не му се оплакват от служителите, а да кажат, че при подаден сигнал са си свършили работата.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *