Англичанин и колумбийка се ожениха на цветен празник в Банско

Англичанин и колумбийка избраха не само да се оженят в Банско, но и да живеят в подножието на Пирин. Центърът на курортния град грейна, украсен с цветя, балони и детски усмивки по повод Международния ден на цветята. Цветното тържество получи неочакван екзотичен акцент, когато към празнуващите се присъединиха младоженци, решили точно в този момент да сключат граждански брак.

На импровизирана изложба под открито небе, кметът Иван Кадев и заместникът му Костадин Атанасов наградиха участниците в цветната инициатива „Да посадиш дърво и цвете“, организирана от Община Банско. Десетки деца посадиха, отгледаха и снимаха растения в домовете и градините на семействата им.

Освен грамоти, децата получиха тематични награди – луковички, цветен разсад, фиданка на дърво и градински пособия. По традиция, служителите на отдел“Озеленяване“ на Общинската администрация подаряваха цвете – собствено производство.

Подготвени бяха цветни изненади, както за участниците, така и за всички жители и гости на града, присъстващи на празника.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *