Орден за благоевградчанина, наследник на войводата Ичко Бойчев

С орден „За граждански заслуги“ първа степен е награден председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров. Предложението е на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, а решението е предоставено на президента на Република България Румен Радев за издаване на Указ.

Повече от 25 години акад. Григоров работи всеотдайно за укрепване и утвърждаване на БЧК като модерна и ефективна организация с европейски облик, която неизменно подпомага държавата в хуманитарната област и застава до институциите в едни от най-тежките моменти при бедствия, аварии и кризи от различен характер.

„Българският Червен кръст винаги е бил голямо и сплотено семейство, което успя да съгради Къщата на доброто, в която всеки нуждаещ може да намери подкрепа, помощ и съпричастност. Ето защо, приемам решението на правителството не толкова като лична оценка, а като заслужено признание за упоритата и самоотвержена работа на всички доброволци и служители, които са истинският двигател и сърцето на организацията.

Както винаги досега, БЧК застана рамо до рамо с институциите и в борбата с COVID-19. Целият ресурс на организацията е ангажиран с действия, целящи да подпомогнат държавата в стремежа ѝ да ограничи разпространението на коронавируса в страната, а нашите доброволци са на първа линия ежедневно, оказвайки подкрепа на най-уязвимите и застрашени групи от населението.

Благодаря за оказаната ми чест и високото признание за работата на Българския Червен кръст!“ Това каза акад. Христо Григоров по повод решението на правителството.

Христо Григоров е роден на 14 октомври 1944 г. в Благоевград и е наследник на Горноджумайския войвода Ичко Бойчев.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *