И мецаните са фенове на сладоледа

Кой не обича сладолед? Оказва се, че и мецаните в Парк за танцуващи мечки край Белица също се разхлаждат с ледени изкушения. Температурите се покачват през последните седмици и през това горещо време мечките се наслаждават на разхлаждането. Дават им големи ледени кубчета, пълни със различни замразени плодове на парчета, като сладоледът за тях не е само за разхлаждане, а е също и за разнообразяване начина на хранене. Ледените изкушения  се поставят на различни места, така че мецаните да се забавляват с търсенето.

Освен със сладолед някои от мечоците  преодоляват жегата, плувайки в басейна.  Монти се наслаждава на водата с тяло опряно на ръба на басейна, почивайки си.

Чарли пък си почива в неговия плитък басейн. Това е една от мечките, която определено знае как да пребори жегата това лято.

Рику е не само най-енергичната и най-младата мечка в парка в  Белица, но той също е и една от най-силните мечки.

Рику бе преместен през 2017 година и оттогава се наблюдава неговата промяна с всеки изминал ден. От малко и уплашено мече се превърнал в силен и уверен мечок. Той лесно дърпа дънера, пълен с вкусна храна, която гледачите са приготвили за него предварително.

А  Паркът за танцуващи мечки край Белица ще получи  финансиране заради пандемията. Одобрен  е техният проект.

По време на месеците юли и август се променя работното време от 10 часа до 12 часа и отново от 13 часа до 18 часа. Промените,  свързани с работното време, са въведени от 1 юли.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *