Ще оцелеят ли благоевградските лъвчета

Родени тайно лъвчета в благоевградския зоопарк разбуниха духовете и предизвикаха десетки коментари. Може ли община Благоевград да се справи със ситуацията обаче?

Оказва се, че местен бизнесмен изявил желание да осинови малките лъвчета в зоопарка. Той щял да подсигури тяхното изхранване и да финансира разширяването на клетката, която лъвовете обитават. Това стана ясно след посещението на кмета Румен Томов в зоологическата градина. Посещението беше провокирано от многобройните коментари за новородените преди дни две лъвчета и неяснотата каква ще бъде съдбата им и кой ще поеме отговорност за тяхното оцеляване.

А директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов се оказа в отпуска.

В бюджета на Община Благоевград имало заделени 178 хиляди лева за ремонт на зоопарка. Кметът на Благоевград поръчал на служителите да направят точна сметка къде да инвестират тази сума.

Томов  щял да се допита до определени институции в България, които да  дадат становище на какви изисквания трябва да отговаря клетката, за да може да бъдат повече животните в нея. Също така от общината искат от „Четири лапи“ становище и да изпратят специалисти за подпомагането  в грижите за новите обитатели на зоопарка.

А днес се разбра, че и бизонът е починал в зоокъта. Според гледачите бизонът бил възрастен, на 30 години и умрял от естествена смърт.

Дали ще оцелеят двете лъвчета и каква ще е съдбата им, предстои да видим.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *