5 страхотни причини да просвирите на китара

Свиренето на китара може да хоби, но може да бъде и професия. За слушателите може би изглежда страхотно отстрани, а за свирещите понякога има предизвикателства, които ги отказват. Ето обаче 5 страхотни причини защо да почнете да свирите на китара или най-малко да не се отказвате при първите трудности.

 

Доказано е, че мозъкът започва да прави нови невронни мрежи, когато започнете да свирите на китара. Това се отразява и на други мисловни процеси като намиране на решение в сложни ситуации, по-добри оценки в училище и други такива.

 

Научавате и нови практически способности, например по-лесно се концентрирате. Това също разрешава проблеми в ежедневието. Например подобрява се краткосрочната памет, подобрява се решаването на различни видове задачи, Изобщо сте по-фокусирани отпреди и това ви носи усмивка.

 

Китара създава прекрасно усещане, чувство към живота. Защото освен красивата музика, отвъд нея идва вложеният труд, безсловесният език; радостта  че  свирите нещо на което сте били фенове преди, а сега вече е ръцете ви. Като това е само половината от радостта, когато обаче започнете да свирите собствена музика, чувството ще бъде неописуемо.

 

Създавате нови приятелства. Това хич не е малко в съвременния забързан свят. Когато започнете да свирите на китарата,със сигурност около вас ще се завъртят хора, които харесват китара, започнали са да свирят на нея. Можете заедно да се учите и да се подкрепяте.

 

Цялостно подобряване на живота, жизнения статус, настроение, отношение към нещата от живота. Понякога хората забравят, че музиката е повече от всички материално, което им е познато. В този смисъл, има много пластове, които засягат китарното обучение, но те не могат да се обяснят само с думи. Когато обаче започнете да свирите и да усвоявате китарата, много лесно ще разберете промените в живота, които настъпват следствие на музикалните прецеси.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *