Искат младежки пространства в Благоевград

Интересите на младите хора в Благоевград и създаването на младежки пространства на територията на града обсъдиха на среща-дискусия. Тя бе организирана от Национален младежки форум съвместно с Община Благоевград и Младежкия омбудсман – Мария Чорбаджийска.

Искат също така да бъде изготвен план за действие за успешно партньорство между младежките организации. Като гост на срещата, представляващ позицията на местната власт, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Василиса Павлова прие предложението на младежкия омбудсман водещият приоритет с цел насърчаване на активното участие на благоевградските младежи в обществения и културен живот на града, да бъде „Информация и конструктивен диалог“. Предложението бе прието след анализ на обстановката в града и открояването на главния проблем за младежите в града – дезинформираност и притеснение за комуникация с местната власт.

Представен беше „Диалогът на ЕС по въпросите за младежта“, какво се е случило досега и се обсъди какво предстои в новия осми цикъл на Диалога – “ Youth for Europe – Europe for Youth – Space for Democracy”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *