Как да оправите дупка в гипсокартон?

Често срещан проблем на гипсокартона, нанесен върху стена, може да бъдат петната, които се нуждаят от вашата намеса. Ако стената е в непосредствена близост до стълбище, където хората се движат нагоре и надолу по стълбите, причинявайки малко вибрации, повърхността може да се деформира. Това може да доведе до изместване на вътрешен пирон от конструкцията на гипсокартона и да предизвика пукнатини.
Една ситуация, която е много разочароваща за собствениците на жилища и изисква малък ремонт на гипсокартона, касае случаите, когато някой от дюбелите отслабне. Най-често това се случва, защото пиронът никога не е бил прикрепен към конструкцията зад гипсокартона, а само към самия гипсокартон.

 

В случай, че желаете да направите ремонта сами, е добре да знаете, че в наши дни дори в онлайн магазините се предлага широка гама от дюбели за гипсокартон във всякакви  размери и видове.

 

Макар, че гюбелите не са предназначени да поддържат много тежести, те се затварят, за да се изтласкат малко, така че, ако не се намират над стойките в дървените прегради, най-доброто решение за правилното им ремонтиране е използването на рапидни винтове и шпилкови скоби.

 

Тези странно изглеждащи винтове за гипсокартон са идеално решение за тази ситуация, защото разпространяват натоварването на няколко сантиметра от гипсокартона. Първо, вмъкнете болта хардуера, който сте монтирали, а след това го свържете със самия дюбел. След това изтласкате пружините в затворено положение, така че да можете да ги заредите в стената.

 

В някои случаи може да се наложи да отворите дупката в гипсокартона малко, за да поемете дюбела, но след като болтът премине през стената, той се разпространява на задната страна, като закрепва болта в гипскартона. Отначало се изисква малко натиск от външната страна, за да не се затегне стената, но след като се стегне болта, той е достатъчно силен, за да осигури натиск или почти всичко, което трябва да се монтира на стената.

 

Източник: Ремонтни услуги – remontira.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *