Опера преди джаза

В четвъртък опера, след това – джаз. Искри от оперетната класика подготвят публиката в Благоевград за джаза. Петък и събота е джаз фестивала. През последните години публиката свикна от благоевградската сцена да слуша и джаз. Фестивалът е нов, но е джаз. И е 25 и 26 юли, на открито, на площада. Преди това обаче, пак на открито, на площада, публиката ще подгрява с искри от оперетната класика.

В „Летни оперни вечери на открито“ Камерна опера ще представи на гражданите и гостите на Благоевград концерта „ИСКРИ от оперетната класика”. Концертът съдържа фрагменти от обичаните оперети на Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман: „Прилепът”, „Джудита”, „Страната на усмивките”, „Веселата вдовица”, „Царицата на чардаша”, „Графиня марица”. Ще чуета арии от оперетите „Волният вятър” и „Бунтът на жените” от руските композитори Исак Дунаевский и Евгений Птичкин.
Оперетата e музиката на града, носи в себе си много жизнерадост и веселие и винаги се приема прекрасно от публиката.
Популярните оперетни арии, дуети и ансамбли ще чуете в изпълнение на солистите на Камерна опера – Венера Мелеки, Теодора Петрова, Михаил Михайлов и Юрий Николов.
Оркестърът на Камерна опера ще изпълни увертюрата към оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус с диригент Светлана Галианова и увертюрата към операта „Ако бях цар” от Адолф Адам с гост – диригент Красимир Топалов.
С този концерт ще отдадем почитта си и уважението към дългогодишния диригент на Камерна опера Благоевград Маестро Красимир Топалов, който след 40 годишен творчески път, излезе в заслужена почивка. Благодарим на Маестро Топалов за стотиците създадени и изнесени представления на различни оперни постановки и концертни програми в Благоевград и в региона, както и за участията в многобройните фестивали и гостувания в чужбина.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *