По-лични и най-лични сред протестърите

Не си ли се тагнал на басейна, не си плувал! Не споделиш ли селфи на морето, не си потопил краката в солена вода! така е и с протестите. Не се ли тагнеш пред парламента, защо си се хабил да пътуваш до столицата, нали трябва да се знае във фейсбук , че имаш позиция, че имаш глас… това за хората с позиция. Малко по-различно е с лидерите на мнение и хората с последователи, симпатизанти, с обществени функции и дела. Те повличат маси след себе си и чрез социалните мрежи.

Общинският съветник в Благоевград, второ десетилетие с място в местния парламент, Албина Анева, в компанията на доскорошния й колега от банките в пленарна зала Илко Стоянов, който изкара и цял мандат като заместник кмет на община Петрич, повлякоха стотици след себе си в социалните мрежи. Обща снимка на адвокатите Анева и Стоянов от пред парламента привлече като магнит във Фейсбук:

С Albina Aneva-Tomova спорим често, но сега протестираме ЗАЕДНО, защото защитаваме правото си да спорим в съда, правото си да спорим за политика, правото на гражданите да имат справедливо правосъдие. Някой беше написал на един плакат сполучливото “няма леви, няма десни, всички сме бесни”! И утре продължаваме с протеста на адвокатите.“ Стоянов е сред най-активните в протеста срещу статуквото, част от което статукво бе и той като заместник на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков в община Петрич в мандат 2015-2019.

Още по-прилегна на недоволната маса фотос на Албина Анева, недоволна от управлението на страната, а и първи критик на управлението на Благоевград от кмета Румен Томов, с внука на Никола Вапцаров в деня – годишнина от разстрела на революционера Никола Вапцаров: „Днес е 23 юли-денят,в който е разстрелян великия поет и революционер Никола Вапцаров преди 78 години!Погледнете добре младия човек с барабана-това е Никола Вапцаров-един от неговите внуци-непримирим в битката с несправедливостта и в борбата за по-добро бъдеще на Родината!Той е всеки ден на протеста!Смело напред ,единни и силни към победата,за промяна!

Друг личен протестър, от Благоевград, е демократът Калоян Ханджийски, втори мандат общински съветник и той. Той е на първа линия в местните протести, ходи и до жълтите павета… как успява тюхкат се негови последователи в социалните мрежи, които едва смогват да лайкнат и снимките му със затаяващи дъха гледки от планините.

Ханджийски е голям почитател на природата, а разходките му са на ръба на екстремното, видно от споделените на стената му във Фейсбук красоти в Пирин и Рила. Там, някъде по планините, е оставил и дузина килограми. От новия мандат на общински съветник е с нова визия Ханджийски. Абсолютно готов и за председателското място в ОбС, за което спорят в местния парламент в Благоевград.

снимки: ФейсбукВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *