Уникален десерт на кюстендилски талант обра наградите на жури и публика

Кюстендилски талант обра наградите на национален кулинарен конкурс със своя уникален десерт.

Янис Якимов спечели не само наградата на компетентното жури, но и на журито на независимите баби, на детското жури, както и наградата на публиката. Талантливият младеж събра 497 харесвания и 80 споделяния на Национален виртуален конкурс „Като майсторите“. В него участвали кулинари от 5 до 17 -годишна възраст, с много разнообразни рецепти, някои от които се виждат за първи път.

А Янис е 11 клас в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил. Разбира за конкурса от учителката си по изобразително изкуство Детелина Тихолова. Решава да участва спонтанно, защото готвенето му е хоби, а десертите са неговата стихия. Десертът, който показва на конкурса, все още си няма име. Прави го за първи път.

Готвенето му е хоби, не смята да се занимава с това в професионален план. Често у дома кани приятели, с които готвят и се забавляват. Впечатлява и момичетата с кулинарния си талант. Готви и за семейството си, а по кулинарията се запалва като гледа майка си в кухнята, но и чете много.

Освен това се интересува от фотография, изобразително изкуство, танцува народни танци вече 10 години и е един от днешните млади хора за пример. Никога не скучае и винаги намира начин да оползотвори времето си.

Наградите от конкурса все още не знае какви са, но за него е важно преживяването и той е удовлетворен от това.

А ето и видеото на уникалния десерт на Янис Якимов:

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *