Работна група изземва функциите на кмета, спасяват Благоевград?

Работна група от общински съветници ще чертае план за развитието и спасяването  на Благоевград. Това обяви председателят на Общински съвет Андон Тодоров. Ако кметът не тръгне да си върши работата, имаме готовност за създаване на работна група, обяви Тодоров. Вече 8 месеца не се правело нищо, като даде пример с дупки по улиците, не само в центъра, но и в кварталите, сондажите за напояване са занемарени, 170 000 лева са заложени за зоопарка, а няма процедура за строително-монтажни работи, бездомни кучета, Бачиново е в безобразно състояние, неокосени зелени площи, пълни с бълхи и кърлежи и т.н. Дотам ли стигнахме – Община със 70 милиона бюджет да търси спонсор, който да разширява клетката на лъвовете”, попита Тодоров.

Според него не е било удачно в разгара на пандемията от коронавирус да се прави Джаз фестивал и да се харчат 70 000 лева общински пари. Той смята, че трябва да се отмени и планираният мащабен фестивал „Милениум”, за който от бюджета ще бъдат похарчени близо 400 000 лева. Спестените пари да бъдат насочени за решаването на неотложните проблеми , като например кучешки приют. Похвали се, че той можел да напълни площада с хора, да доведе Васил Найденов, Деси Добрева, Криско, но сега не било времето.“Винаги кметовете се крият зад гърба на общинския съветник. Общинският съвет и колегите няма да сме изкупителна жертва. Щом кметът не се справя, ние можем да изземем тази функция“, изтъкна председателят на ОбС.

Още повече, че не се знаело кой е кметът, хората питали, а на една среща му казали, че кметът е столът на кмета.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *