Правят фотоволтаични системи на сградите общинска собственост

Предвижда се да се построят фотоволтаични системи на сградите, които са общинска собственост в Благоевград. Това стана ясно от работна среща на консултативен съвет по ,,Устойчива бизнес среда в община Благоевград“ с управители на водещи фирми от производствения и строителния сектор. Присъстваха и представители на експлоатационни дружества, което бе с цел по-бърза комуникация с бизнеса.

Кметът Румен Томов информира представители на бизнеса, че ще получат безрезервна помощ от Общината, ако пожелаят да се включат с инвестиции. Инж. Евгени Терзиев добави,че покривите на сградите са с благоприятна ориентация и ще се работи по изпълнение на тази поръчка.

Община Благоевград прави всичко възможно, да кандидатства по програми за интегриране и развитие на околността, а бизнесът ще получи структурата на плановете, за да се подобрява комуникацията и да участва активно с предложения и идеи.

Работните срещи на консултативен съвет по ,,Устойчива бизнес среда в община Благоевград“ ще бъдат провеждани регулярно на всеки 2 месеца.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *