Водата към Бодрост няма да бъде спирана!

Водоподаването във вилната зона над Благоевград обсъдиха на среща управителят на ВиК  инж. Росица Димитрова и собственици на вили. По време на срещата в местността Бодрост, инж. Димитрова, бе категорична, че водата няма да бъде спирана, каквито притеснения имат част от собствениците на вили.

Сред акцентите беше и необходимостта от изграждането на водомерни шахти и монтиране на водомери към водоснабдените имоти, каквито към момента липсват. Управителят декларира пълна готовност за съдействие, като обеща дружеството да се ангажира с монтиране на самите водомери.

„За да се случи това обаче, е необходимо да получим Вашата подкрепа. Необходима е и активност от страна на Община Благоевград“, коментира инж. Росица Димитрова. Тя обясни, че вече водопроводната мрежа е предадена за стопанисване на ВиК оператора, а целта на дружеството е да повиши качеството на предоставяната услуга.

Беше поставен въпросът с изграждане на канализация на място. Управителят на дружеството обясни, че към настоящия момент е трудно да се пристъпи към подобни действия, защото област Благоевград не е консолидирана в Асоциация по ВиК, което не дава възможност за финансиране чрез европейски фондове.

Участниците в срещата се обединиха около идеята да бъде излъчена представителна група, която да поставя актуални въпроси, по време на регулярни срещи с ръководството на дружеството, за да могат проблемите на хората с водоподаването да бъдат решени.

„Срещата премина изключително емоционално. Много добре разбирам хората, че имат притеснения. За съжаление към този момент нямаме необходимото съдействие от страна на Общината, която не ни е предоставила заверен списък с водоснабдените имоти.  Въпреки всички перипетии, ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще прояви необходимото търпение към хората и ще им съдействаме да получат една качествена услуга“, коментира след срещата инж. Росица Димитрова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *